Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Προσφυγική ελπίδα στον Συνοικισμό Θήβας!!!


«Η σημερινή μέρα είναι η ελπίδα των κατοίκων του Συνοικισμού και της Θήβας και η προσπάθεια που γίνεται δείχνει ότι πραγματικά αξίζει ακόμη καλύτερου μέλλοντος όλη η περιοχή» επισημαίνει ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Θήβας Κ. Χαρέμης, ο οποίος καθημερινά με το ποδήλατο του περνά τα σοκάκια της προσφυγικής συνοικίας.
«Οι κάτοικοι με δική τους πρωτοβουλία δίνουν μια άλλη διάσταση για τον τρόπο που θέλουν να συνεχίσουν να ζουν σε αυτόν τον ιστορικό οικισμό που στήθηκε εδώ, όταν αναγκάστηκαν οι πρόγονοί μας να μετακομίσουν, διωγμένοι από τις ακτές της Μ. Ασίας» μας είπε ο Σ. Χαλβατζής, πρόσφυγας ο ίδιος, δίνοντας το δικό του χαρακτηριστικό μήνυμα: « Θεωρώ πως όλοι με την παρουσία και την δράση τους, αλλά και με την σημερινή δουλειά δημιουργούν ελπίδες για το μέλλον , ανοίγοντας άλλη σελίδα για τον ιστορικό Συνοικισμό, που όλοι γνωρίζουμε αλλά που φέρουμε τεράστιες ευθύνες όσοι ασχοληθήκαμε με τα κοινά όλα τα προηγούμενα χρόνια κι έχουμε επιτρέψει να μετατραπεί αυτό ο χώρος που κουβαλάει τόσες ιστορικές μνήμες και αναδρομές σε σημείο εναπόθεσης ζωντανών ανθρώπινων ψυχών. Και όσοι πραγματικά κόπτονται για την προστασία των ανθρώπων που αναγκάζονται να επιβιώσουν κάτω από αυτές τις καταστάσεις, πρέπει με την παρουσία και με την συμπαράστασή τους να δουλέψου, προκειμένου να αναμορφωθεί αυτός ο χώρος και να γίνει φιλόξενος για όλους, αλλά κάτω από συνθήκες ασφάλειας και υγιεινής, που θα τους επιτρέψουν αξιοπρεπή και ανθρώπινη επιβίωση».
«Όλα είναι μια ιδέα, μια παρέα, ένας συντονισμός και μια κινητοποίηση» υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Ένωσης Μικρασιατών Θήβας Α. Δαγδελένης, καμαρώνοντας για τους εθελοντές του, που είναι «γεγονός για την πόλη μας»!
«Θεωρούσαμε ότι το ξεκίνημα έπρεπε να γίνει από τον Συνοικισμό, η ανταπόκριση του κόσμου ήταν μεγάλη και τους ευχαριστούμε γι’ αυτό. Είναι η αρχή των προσπαθειών που πρόκειται να συνεχίσουμε, γιατί πιστεύουμε πως ο πολίτης οφείλει να συμμετέχει, προκειμένου να αλλάξει τον τόπο, την πόλη και την γειτονιά του, συμβάλλοντας αποφασιστικά στον τρόπο διαβίωσής του» δηλώνει, ευχαριστώντας θερμά τα μέλη της Ένωσης, τους συμπολίτες του, τον Δήμο Θηβαίων, ιδιαίτερα όμως τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Α. Χατζησταμάτη που «με τα συνεργεία του εδώ και 3 ημέρες έφεραν σε καλύτερη κατάσταση την πλατεία, προκειμένου να γίνουν οι προχθεσινές παρεμβάσεις».
Ο Α. Χατζησταμάτης πάντως, χάρηκε ιδιαίτερα και με το δίκιο του, αφού είδε συγκεντρωμένο «όλο το προσφυγικό στοιχείο, γεγονός που του δίνει μεγαλύτερη δύναμη να συνεχίσει αυτό που ξεκίνησε με την Δημοτική Αρχή και με την συγκατάβαση των ιδιοκτητών και της Ένωσης Μικρασιατών». «Υπόσχομαι ότι θα είμαστε καθημερινά εδώ και είμαι σίγουρος πως μετά από μερικούς μήνες θα έχει αλλάξει η εικόνα προς το καλύτερο και θα μπορούν οι πρόσφυγες να το χαίρονται» πρόσθεσε, μοιράζοντας χαμόγελα αισιοδοξίας στους συμπολίτες του.
Την πρωτοβουλία των εθελοντών και του Δήμου χαιρέτισε και ο βουλευτής Μ. Γιαννάκης: «Η περιοχή έχει ιδιαίτερα προβλήματα, που τα ζουν πολλά χρόνια οι κάτοικοι κι έπρεπε να γίνει η αρχή, που έγινε με ενθουσιασμό και συμμετοχή» είπε, υποσχόμενος «ουσιαστική συμπαράσταση σε αυτή την προσπάθεια που θα έχει και συνέχεια».
Ας ευχηθούμε, το αποτέλεσμα της προχθεσινής προσπάθειας να διαρκέσει, προκειμένου εθελοντές και πολίτες να νοιώσουν ότι η δουλειά τους απέδωσε και οι καρποί που φύτεψαν, θα αποκτήσουν ρίζες...